Carolina Reaper

Carolina Reaper, den stærke chilipeber med fangarme

Carolina Reaper er en stærk chilipeber som er kåret som den stærkeste chilipeber i verden. Dette gøres ved at måle på scoville-skalaen, hvor Carolina Reaper scorer over 1.5 millioner – det tilsvarende af nogle af de stærkeste hot sauce du kan finde på markedet. Pepperen er udviklet og opdrættet af Ed Currie fra PuckerButt Pepper Company i Fort Mill i South Carolina, USA.

Selvom den Carolina Reaper har et fint navn, skal man ikke lade sig narre af dens milde udseende og smukke farve. Fra det øjeblik du putter peberen i munden vil din mund brænde! Dens smag minder om sød tomat med undertoner af røg – men selvfølgelig med en ekstrem varme der ledsager smagen til sidst. Uanset hvilken slags mad du spiser dem sammen med, vil de give dig et chok der giver dig et adrenalinkick fordi det faktisk er lidt smertefuldt at spise dem!

Hvis du overvejer at prøve en Carolina Reaper skal du vide at denne chilipeber starter sin rejse meget mild og bliver stadig mere intens jo langsommere den modner. Det betyder ofte at folk som prøver de unge pepper har lyst til at tage flere bider end de burde – hvilket kan resultere i alvorlige brænderi for maverne! Derfor anbefales det altid for begyndere (og endda eksperter) at starte forsigtigt og øge mængden gradvist efterhånden som man vender sig til smagen og varmen fra pepperen.

Alt taget i betragtning synes vi her på siden at Carolina Reapers er fantastiske chilisorter der kan give enhver ret en interessant twist – især da deres intense varme virker god sammen med alle typer krydderier og ingredienser. Hvis du gerne vil have lidt mere action til din madlavning, så skulle du helt sikkert prøve disse peppers – men husk på: Start forsigitgt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *